Şimdi dayanışmayı büyütme zamanı

Ege Denizi’nde gerçekleşen 7 kuvvetindeki depremle birlikte Türkiye bir kez daha yeni bir felaketle karşı karşıya kaldı. Binalar yıkıldı. Onlarca insan canından oldu. Yüzlercesi yaralandı.

TKP yıllardır haykırıyor: “Deprem doğaldır, doğal olmayan bu ülkenin emperyalizmin kuklası, dinci, liberal yönetimlerle sermayenin doymak bilmez iştahına kurban edilmesi; bilime değil, piyasa kurallarına göre yönetilmesidir.”

İzmir’de bir kez daha görüldü: Deprem değil, bu düzenin yetiştirdiği gözünü rant hırsı bürümüş arsa spekülatörleri, hırsız mütahitler, rüşvetçi kontrol müfettişleri can aldı.

TKP bir kez daha duyuruyor: „Geçmiş olsun İzmir“ demekle olmuyor, emekçi halkımızı sömürüden, güzel ülkemizi bu bu düzenin talanından kurtarmak için mü- cadelenin yükselmesi gerekiyor.

Fakat şimdi acil bir görev var önümüzde: TKP, derhal bir Kriz Masası oluşturdu. Depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere stantlar kurarak felakete uğrayanlara somut yardımlar düzenlemeye girişti.

Halkımızı da, hükümettekilerin Deprem Vergisi gelirlerini bile yağmaladığı bu düzende, çöküntüyle salgın ortasında baş başa kalan insanlarla dayanışmaya çağırdı. Biz de Almanya’daki dostlarımıza sesleniyoruz:

Uzakta da olsanız, şu anda İzmirlilere yardım çabası içinde olanlara siz de katılın.
Onlara bir yardım eli de siz uzatın!

Şimdi dayanışmayı büyütme zamanı

Türkiye Komünist Partisi
Almanya Örgütü

Şimdi dayanışmayı büyütme zamanı